Om os

Diakoni

Hvad er diakoni?

Diakoni dækker grundlæggende over to forskellige typer af aktiviteter:

  1. Det klassiske sociale arbejde blandt menigheden
  2. Det frivillige kirkelige arbejde, som sætter kirken på dagsordenen også udenfor kirkerummet

Det er vigtigt at forstå, at vi skal have forskellige folk med fra kirken, for at det kan lykkes. Nogle typer af diakoni kan kun løses, hvis der er både en præst/kateket og adskillige menighedsrepræsentanter med. Man kan derudover sagtens forestille sig, at I inddrager folk udenfor menighedsrepræsentationen. Det er samarbejdet – det ligeværdige samarbejde – som skaber resultaterne. Netop det ligeværdige ligger også en nøgle til forståelse af effektiv diakoni. Diakoni handler netop ikke om at redde nogen fra en overordnet platform. Det handler om lyst, vilje og evne til at møde menigheden der, hvor den er, i glæde og sorg, på en ligeværdig måde.

At gøre noget i Jesu billede, en afgørende forskel, uden at forvente at få noget igen – materielt set. Dét er folkekirkens sande ansigt! Det er diakoni!

Fra bispeembedet kan den økonomiske ramme stilles til rådighed for sådant arbejde. Vi kan ikke aflønne nogen med penge for det her, men det vil også være en misforståelse af hele begrebet. Lønnen kommer indefra. Den ligger i glæden ved arbejdet, og ved at se, at her gør I en synlig forskel – i lyst og nød. Se det folkekirkelige fællesskab styrkes i blandt os.

Det afgørende vigtige er dog, at engagementet kommer fra jer. For sådan virker folkekirken! I er – på vegne af menigheden – stammen i folkekirken. Uden jeres hænder, hjerter og hoveder bliver der ikke noget diakonalt arbejde, ingen diakoni, ingen hjælp til dem der har brug for det og intet styrket fællesskab.

Diakoni er noget, vi alle har brug for! Både som yder og nyder. For evigt!

Scroll til toppen